![]() |
|
|
#1 |
|
Yarbay
![]() |
Bakalım millet hangi kışlalarda şafak saymış üstünden ne kadar geçmiş..Hem acemiliği hem usta birliğinizi yazabilirsiniz..
|
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
General
![]() |
99/3 tertip yaptım aslında 76/1 tertibim ama universite yüzünden tecil ettirmiştim. Acemilik iskenderun usta birliği ankara/elmadağ (Denizciydim bu arada ankara sizi yanıltmasın
)
|
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Binbaşı
![]() |
72/3 tertip okul yüzünden gitmedim sonra 76 ya 2 tertip amasya eryatağı acemi birliğim 120 lik havan bölüğü.dağıtım ankara/mamak 28 gün sonra tüm bölük Şırnak/ortabağ a götürüldük.ben bölük ve havan çavuşu idim.
en güzeli tabiiki şırnak tı .emir yok demiri kessin ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |||
|
General
![]() |
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Binbaşı
![]() |
ceza evi meşhur dur.12 eylül sonrası siyasi mahkumlardan özellikle işkence yapılacaklar orda tutulurmuş.
ama bişe dikkatimi çekti sayın Scm açtı buraya topiği kendi askerliğinden hiç bahsetmedi.???? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çavuş
![]() |
topigi açanın sorumlulugu yoktur, diye düşündü sanırım.
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
General
![]() |
Vardır, vardır.
![]()
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Binbaşı
![]() |
her zamanki gibi kaçamak cevap ama kendi tuzağına düştün arkadaş mecbursun.
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Albay
![]() |
Ben 87/2 tertip olarak yaptım aslında 87/1 tertip gidebilirdim ama tecilliydim. tecilimi bozduğumda 87/4 tertip gidecen dediler bana. bende olsun giderim dedim. daha sonra Milli Savunma Bakanlığına dilekçe gönderdim. Erken askere gitmek istiyorum diye. Dilekçem onaylandı. 87/2 tertip olarak gittim. Acemilik Isparta/eğirdir Dağ komando Çavuş eğitim taligahı. Daha sonra Samsun Piyade çavuş eğitim talimgahına gönderdiler. 3 ay acemilikten sonra Köseköy/İzmit/Kocaeli de Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığında usta birliğime onbaşı rütbesi ile katıldım. 08 kasım 2007 de muhabere çavuş olarak devam ettik. bu arada Allah kimseyi muhabereci yapmasın. Oraya giren deliriyor. Bende delirdim. 2.5 ay oldu teskere alalı. Halen etkisinden kurtulamadım. Çavuş olduğumdan halen emirler veriyorum. Büyüğüm geçtiğinde veya çarşıda bi kamuflajlı bir rütbeli gördüğümde asker selamı veresim geliyor.
Ama her şeye rağmen yine giderim askere. Kafam rahattı en azından... ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Albay
![]() |
galiba benden sonra kimse askere gitmemiş forum ahalisinden
![]()
|
||
|
|
|
|
|
#11 |
|
Albay
![]() |
Olmaz olurmu? Forum üyelerimizden aversus yeni geldi.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Onbaşı
![]() |
23 aralık 1990 dogumluyum kısmetse gelicek kasıma gitçem nereye gitçem belli değil
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Acemi
|
87/1 acemilik iskenderunda yaptım 30 gün acemilik 45 gün talim öğretmeni kursu gördüm usta birliğim istanbul sarıyer deniz er eğitim taburuydu . teskere alalı 2 yıl oldu
|
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
General
![]() |
1. Deniz er eğitim alay komutanlığı mı? Orada 3. bölükteydim 99/3 taştan gemiyi yıkan tertip.
|
||
|
|
|
|
|
#15 | |||
|
Albay
![]() |
Alıntı:
taştan gemiyi nasıl yıkmayı becerdiniz anlamadım. helal olsun derim başka ne diyeyim.
|
|||
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
General
![]() |
Betondan gemiyi balyozlarla yıktık, isteyince oluyor ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#17 |
|
Albay
![]() |
ALLAH iyligini versin Symmetrical®,gülmekten kırıldım.
Bu arada bende askerligimin acemi birligini izmir narlıderede geçirdim 59/1 tertip.Narlıdereye sağlam gidip sakat çıkmıştım. |
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Albay
![]() |
askerdeyken bi tane başçavuşumuz vardı. sağolsun çok iyi niyetli bir insandı. Bizlere bi nasihati vardı.
"nizamiyenin önüne gelip birliğe teslim olduğunuzda aklınızı ve mantığınızı nizamiyenin önünde bırakın" demişti. hakikatende öyle. Symmetrical kardeşimizin yaptığı akla mantığa sığmıyor. ne istemişlerse artık beton gemiden?
|
||
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
General
![]() |
Bir olay yüzünden ceza almışlar zaten çürümeye terkedilmişti...Sonradan baktılar hem cezalı hem yer kaplıyor yıkalım demişler
![]()
|
||
|
|
|
|
|
#20 | ||
|
Albay
![]() |
mantık yok işte dediğim gibi
dayımın oğlu tankçıydı bi tankları vardı 50 sene ceza almış. o zamanlar 33 sene geçmişti tabi. ceza yemesinin sebebi de tatbikata çıktıklarında mermiyi atamamış ve ceza almıştı ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#21 | ||
|
Albay
![]() |
eee
forumda askerlik yapan başka kimse yok mu?
|
||
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu görüntüleyenler: 1 (0 üye, 1 ziyaretçi) | |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|