Donanım Yardım Forum

Anasayfa Portal Forums Start Page Forum Radio DY Radio Oyun Oyun Frequently Asked Questions S.S.S Member List Üye Listesi
Geri Dön   Donanım Yardım Forum > Donanım > Teknik Yardım

Kullanıcı Adı
Şifre
Üye Ol Calendar Takvim JavaChat Forumları Okundu İşaretle

Teknik Yardım Bir sorunla mı karşılaştınız buraya sorun yardım alın

Yeni Konu Aç  Cevapla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-01-2010, 11:18 PM   #1
serdar_uzun_87
 Yüzbaşı

serdar_uzun_87'nın Avatarı
Bilgiler
Giriş Tarihi: Nov 2006
itibar
  6 ay yıldızı 12 ay yıldızı 18 ay yıldızı
Rep Gücü: 119
Rep Puanı: 789
serdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to behold
iletisim Mesajı PM ile yanıtla
Bilgisayarın otomatik olarak kapanması...

Arkadaşlar bilgisayarımı gün içinde belirli zamanlarda çalıştırmak istiyorum. Yani bi saatte açılıp bi saatte de kapansın istiyorum. Açılmasını ayarladım bios ayarlarına girerek. Fakat her seferinde istediğim zamanda kapanmasını yapamadım. Bikaç komut buldum ama denemeden önce sizlere sormak istedim. Bulduğum komutlar şöyle :shutdown -h +DAKIKA
shutdown -s -f -t (saniye cinsinden kapama süresi)

Bu komutlar yazıldığında belirtilen sürede bilgisayar kapanıyor yazılanlara göre. Fakat benim merak ettiğim bu komutları bir kere yazdığımızda sürekli geçerliliğini koruyor mu koruyorsa nasıl iptal edebilirim. Eğer korumuyorsa bunu sağlayabileceğim bir yöntem var mı ? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...
Sistem : Gigabyte GA-MA790X-UD3P - Amd X2 6000+ 2MB Cache - Thermaltake Duorb Cpu Fan - Seagate 16mb 250gb + Western Digital 16mb 500 gb hdd - Huntkey 600w Psu - Ocz Vista Perform Edition Platinium Ddr2 800Mhz 2Gbx2 - His 4850 1 Gb Iceq 4 256

serdar_uzun_87 şu an forumda değil   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-02-2010, 01:16 AM   #2
Symmetrical®
 General

Symmetrical®'nın Avatarı
Bilgiler
Giriş Tarihi: Aug 2004
itibar
Rep Gücü: 731
Rep Puanı: 4907
Symmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond repute

Bilgisayar kapandıktan sonra komut geçerliliğini yitirir sen komutu yeniden girmedikçe kapanmaz, eğer belirli bir saatte kapatmak istiyorsan bir tane batch dosyası oluştur onuda zamanlanmış görevlere ekle...

Foruma yararlı mesaj gönderen üyelerin itibarını artıralım. Her yararlı mesaj için Rep butonuna tıklayıp rep gücü vermeyi unutmayın.
Symmetrical® şu an forumda değil   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-02-2010, 06:41 PM   #3
serdar_uzun_87
 Yüzbaşı

Bilgiler
itibar
serdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to beholdserdar_uzun_87 is a splendid one to behold

Tam açar mısınız konuyu mümkünse arama yaptım fakat kesin bir bilgi yok bu konuyla ilgili...
Sistem : Gigabyte GA-MA790X-UD3P - Amd X2 6000+ 2MB Cache - Thermaltake Duorb Cpu Fan - Seagate 16mb 250gb + Western Digital 16mb 500 gb hdd - Huntkey 600w Psu - Ocz Vista Perform Edition Platinium Ddr2 800Mhz 2Gbx2 - His 4850 1 Gb Iceq 4 256

Eski 03-02-2010, 09:05 PM   #4
Symmetrical®
 General

Symmetrical®'nın Avatarı
Bilgiler
Giriş Tarihi: Aug 2004
itibar
Rep Gücü: 731
Rep Puanı: 4907
Symmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond reputeSymmetrical® has a reputation beyond repute

Şimdi bir tane txt dosyası oluştur sonra uzantısını cmd olarak değiştir sonra bu dosyayı sağ tıkla düzenle yi tıkla sonra açılan sayfaya istediğin komutu yapıştır batch dosyasını oluşturmuş oldun..

Foruma yararlı mesaj gönderen üyelerin itibarını artıralım. Her yararlı mesaj için Rep butonuna tıklayıp rep gücü vermeyi unutmayın.
Symmetrical® şu an forumda değil   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-14-2010, 12:13 AM   #5
serdar_uzun_87
 Yüzbaşı

Bilgiler
itibar

Teşekkür ediyorum bu arada unutmuşum yazmayı çok sağolun...

Bu konuyu görüntüleyenler: 1 (0 üye, 1 ziyaretçi)

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Forum Seç

Su an Forum Saati:

Steel Blue Style ©2005 vBEnhanced