![]() |
|
|||||||
| Teknik Yardım Bir sorunla mı karşılaştınız buraya sorun yardım alın |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 |
|
Yüzbaşı
![]() |
Arkadaşlar bilgisayarımı gün içinde belirli zamanlarda çalıştırmak istiyorum. Yani bi saatte açılıp bi saatte de kapansın istiyorum. Açılmasını ayarladım bios ayarlarına girerek. Fakat her seferinde istediğim zamanda kapanmasını yapamadım. Bikaç komut buldum ama denemeden önce sizlere sormak istedim. Bulduğum komutlar şöyle :shutdown -h +DAKIKA
shutdown -s -f -t (saniye cinsinden kapama süresi) Bu komutlar yazıldığında belirtilen sürede bilgisayar kapanıyor yazılanlara göre. Fakat benim merak ettiğim bu komutları bir kere yazdığımızda sürekli geçerliliğini koruyor mu koruyorsa nasıl iptal edebilirim. Eğer korumuyorsa bunu sağlayabileceğim bir yöntem var mı ? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum... |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
General
![]() |
Bilgisayar kapandıktan sonra komut geçerliliğini yitirir sen komutu yeniden girmedikçe kapanmaz, eğer belirli bir saatte kapatmak istiyorsan bir tane batch dosyası oluştur onuda zamanlanmış görevlere ekle...
|
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yüzbaşı
![]() |
Tam açar mısınız konuyu mümkünse arama yaptım fakat kesin bir bilgi yok bu konuyla ilgili...
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
General
![]() |
Şimdi bir tane txt dosyası oluştur sonra uzantısını cmd olarak değiştir sonra bu dosyayı sağ tıkla düzenle yi tıkla sonra açılan sayfaya istediğin komutu yapıştır batch dosyasını oluşturmuş oldun..
|
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yüzbaşı
![]() |
Teşekkür ediyorum bu arada unutmuşum yazmayı çok sağolun...
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu görüntüleyenler: 1 (0 üye, 1 ziyaretçi) | |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|